Ring of Wealth Guide - Lunagang (2024)

Ring of Wealth

Ring of Wealth Guide - Lunagang (1)

Inleiding
Het is wel duidelijk dat niet iedereen alles weet over de Ring of Wealth. Dit kan ook niet, want Jagex heeft niet alles bevestigd er een blijven een hoop geheimen. Zelf vond ik het wel interessant om iets meer over deze ring te weten te komen met betrekking tot: Wanneer zal ik hem wel of niet dragen? Dit is een vraag die veel mensen zich afvragen en door middel van deze guide zal ik proberen zo goed mogelijk duidelijk te maken wanneer je de Ring of Wealth wel of niet moet dragen.

Algemene Informatie
Deze ring wordt gemaakt van een Dragonstone.
Je hebt 55 crafting nodig om hem zelf te kunnen maken, je hebt dan een Dragonstone ring.
Vervolgens heb je 68 magic nodig om hem te betoveren tot een Ring of Wealth.

De makkelijkste definitie is gegeven als volgt: Vergroot de kans dat hij iets dropt, wat hij niet zo vaak dropt.
Dit ligt echter een stuk ingewikkelder, wat ik zal proberen uit te leggen.

Hoe werkt het?
Ieder monster heeft een verschillende Drop Table. Dit is een lijst met alle normale drops van een monster, deze bevat geen rare drops. Veel monsters hebben naast deze normale Drop Table ook toegang tot de Rare Drop Table, deze lijst is hetzelfde voor ieder monster! De normale Drop Table bevat alle normale drops en ook het "vakje" met Rare Drop Table. Niet alle monsters hebben toegang tot deze Rare Drop Table.

Dus om het uit te leggen in woorden met als voorbeeld genomen Greater Demons:
Iedere Greater Demon die je killt zal een drop geven uit de Drop Table. Monsters die charms droppen hebben naast de Drop Table ook de Secundary Drop Table, deze bestaat alleen uit charms. In sommige gevallen krijg je geen item uit de Drop Table, maar heb je het geluk dat je een drop krijgt uit de Rare Drop Table. Deze Rare Drop Table bevat echter een aantal items, MAAR ook een hoop lege "vakjes". Dit houdt in dat je alleen de 100% drop van de Greater Demon krijgt, in dit geval dus Ashes, verder krijg je niets.

Ik zal eerst een lijst geven met de monsters die toegang hebben tot de Rare Drop Table.

In- of uitklappen • Lijst met monsters toegang tot de Rare Drop Table

Deze lijst is echter niet compleet!

Vervolgens een lijst met items die op de Rare Drop Table staan. Dit zullen ook niet alle items zijn, maar deze items zijn bevestigd door Jagex. Het is zeer moeilijk de lijst compleet met zekerheid te maken, aangezien je nooit zeker kunt weten zonder de bevestiging van Jagex.

In- of uitklappen • Lijst met items van de Rare Drop Table

Ik zal nu een schematisch voorbeeld geven voor Greater Demons. Voor de gemakzucht zet ik maar een paar drops in de tabel, anders kost me dit echt te veel werk.

Drop Table van Greater Demons

Ring of Wealth Guide - Lunagang (2)Ring of Wealth Guide - Lunagang (3)Ring of Wealth Guide - Lunagang (4)
Ring of Wealth Guide - Lunagang (5)Ring of Wealth Guide - Lunagang (6)Ring of Wealth Guide - Lunagang (7)
Ring of Wealth Guide - Lunagang (8)Ring of Wealth Guide - Lunagang (9)?

De kans dat je een drop gaat krijgen uit de Rare Drop Table, is voor mijn tabel dus 1/9, normaal is deze kans natuurlijk veel kleiner, aangezien er veel meer drops door monsters gedropt worden uit de Drop Table.

Monsters die charms droppen hebben naast de normale Drop Table ook altijd toegang tot deze Secundart Drop Table. Natuurlijk zitten er percentages aan welke charm hoevaak voorkomt, maar deze zijn niet bevestigd. Overigens zijn er wel sites waar je in kunt vullen per monster hoeveel jij er wilt killen en komt er vervolgens te staan hoeveel en welke charms je zult krijgen. Deze liggen echter nooit vast en zijn gemaakt op steekproeven.

Secundary Drop Table van Greater Demons

Ring of Wealth Guide - Lunagang (10)Ring of Wealth Guide - Lunagang (11)Ring of Wealth Guide - Lunagang (12)Ring of Wealth Guide - Lunagang (13)Geen charm

We gaan er nu van uit dat de kans gevallen is op het vraagteken, oftewel je krijgt een drop uit de Rare Drop Table. Aangezien de Ring of Wealth alleen effect heeft voor de Rare Drop Table, zal ik nu 2 situaties maken, één wanneer je de Ring of Wealth draagt en één waar je geen Ring of Wealth draagt.

Rare Drop Table zonder Ring of Wealth

Ring of Wealth Guide - Lunagang (14)Ring of Wealth Guide - Lunagang (15)Ring of Wealth Guide - Lunagang (16)
Ring of Wealth Guide - Lunagang (17)Ring of Wealth Guide - Lunagang (18)Ring of Wealth Guide - Lunagang (19)
Ring of Wealth Guide - Lunagang (20)Ring of Wealth Guide - Lunagang (21)Ring of Wealth Guide - Lunagang (22)
Ring of Wealth Guide - Lunagang (23) Ring of Wealth Guide - Lunagang (24)
Ring of Wealth Guide - Lunagang (25)

Zoals je ziet in deze vereenvoudigde weergave, staan er 8 Rare Drops in en zijn er 5 lege hokjes. Er is dus een kans dat je in de Drop Table het vraagteken krijgt, wat inhoudt dat je een drop uit de Rare Drop Table zult krijgen, maar hier is ook de kans dat je een leeg vakje krijgt! Dit betekent dat je alleen de 100% drop zult krijgen (in dit geval Ashes) en verder niets.

Vervolgens dezelfde tabel, maar dan wanneer je je Ring of Wealth wel draagt.

Rare Drop Table met Ring of Wealth

Ring of Wealth Guide - Lunagang (26)Ring of Wealth Guide - Lunagang (27)Ring of Wealth Guide - Lunagang (28)
Ring of Wealth Guide - Lunagang (29)Ring of Wealth Guide - Lunagang (30)Ring of Wealth Guide - Lunagang (31)
Ring of Wealth Guide - Lunagang (32)Ring of Wealth Guide - Lunagang (33)Ring of Wealth Guide - Lunagang (34)
Ring of Wealth Guide - Lunagang (35) Ring of Wealth Guide - Lunagang (36)

Zoals je ziet staan er nu weer 8 Rare Drops, maar nu 4 lege hokjes. Dit betekent dat de Ring of Wealth het aantal "lege vakjes" in de Rare Drop Table vermindert. De Ring of Wealth heeft dus géén effect op de normale Drop Table. Je zult door het dragen van de Ring of Wealth iets sneller drops uit de Rare Drop Table krijgen.

Geruchten de wereld uit helpen
* Nu je weet dat de Ring of Wealth alleen effect heeft voor de Rare Drop Table is het belangrijk te weten welke dure items dan in deze Rare Drop Table staan. Het antwoord hierop is erg simpel. Alle items die specifiek door één monster gedropt worden, dus bijvoorbeeld Abyssal whip, Staff of Light, Bandos Hilt, Armadyl Hilt, Draconic Visage, en ga zo maar door, behoren tot de Drop Table en NIET tot de Rare Drop Table.
Om dit even concluderend te melden, als je van plan bent naar Godwars te gaan, hoef je geen Ring of Wealth mee te nemen in de hoop sneller een Bandos/Zamorak/Saradomin/Armadyl item te krijgen. Je zult namelijk alleen maar meer Rare Drops krijgen.

* De Ring of Wealth heeft géén effect op Treasure Trail items, Barrow rewards, Clue scroll drops, PvP drops, Champions' Challenge drops, Ancient Effigies en charms.

* De Ring of Wealth heeft géén effect wanneer Lootshare of Coinshare aanstaat. Dit is ook de reden dat teams in Godwars niet willen dat je een Ring of Wealth draagt.

* De Ring of Wealth heeft geen effect op items uit de normale Drop Table. Geruchten dat de Ring of Wealth de kans op Dragon claws of andere hoge items zoals Hilts zelfs verlagen slaat nergens op, omdat die items in de Drop Table van het specifieke monster staan, en niet in de Rare Drop Table.

* Je krijgt niet minder drops uit de drop table als je een RoW draagt. Je krijgt alleen vaker een drop uit de rare drop table op de momenten dat je eigenlijk niets kreeg.

Conclusie
Ik raad iedereen aan je Ring of Wealth te verkopen/droppen of wat dan ook, tenzij je graag Rare Drops spaart (Dit blijkt uit de enorme hoeveelheid screenshots die gemaakt en gepost worden van Rare Drops en in het forumdeel Buit geplaatst worden). De Ring of Wealth heeft dus eigenlijk helemaal geen effect om de kans op duurdere items groter te maken. Je kunt beter een ring dragen die je combatstats verhoogt om zo sneller monsters te kunnen killen. Hier zul je meer geld mee verdienen dan de Ring of Wealth te dragen en hopen op die waardevolle drops!

Ik hoop dat mensen hier iets van leren.

Als je vragen/opmerkingen/aanmerkingen hebt, hoor ik deze graag.
(Het is de eerste keer dat ik gebruik maak van tabellen, en het was dan ook mijn bedoeling deze ietsjes anders te maken dan dat ze nu geworden zijn. Ik heb begrepen dat de tabellen aan de bovenkant niet sluiten. Als ik ze bekijk zijn ze wel gesloten. Ik zou het fijn vinden als iemand me hiermee kunt helpen om dit optimaal goed te hebben. Het lukte me niet om deze zelf beter te krijgen.) Met dank aan Silfer die de tabellen beter gemaakt heeft.

Laatst gewijzigd door Jeroen op vrijdag 10 december 2010, 13:19, 7 keer totaal gewijzigd.

Ring of Wealth Guide - Lunagang (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 5574

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.